Gårdsbutik & recept

Om gårdsbutiken
I vår butik i Karintorp finner du tomater av varierande sorter, storlekar, smaker och färger. Hos oss finner du även dressing och marmelad från Karintorps förädling. Beroende på tillgång finns också spetspaprika, aubergine, gurkor och färska bönor. Lite längre fram i säsongen kommer det även finnas jordgubbar, meloner samt andra grönsaker, men även dessa till ett begränsat utbud. Samtliga grönsaker som finns till försäljning i gårdsbutiken är alltid egen odlade. Vår skördesäsong sträcker sig med viss variation från april till november.

Adress
Gårdsbutiken finns på Karintorpsvägen 92 i byn Karintorp i Södra Närke. Klicka här för en vägbeskrivning.

Öppettider
Gårdsbutiken har öppet varje dag mellan kl. 10.00-19.00. Detta gäller även helger och röda dagar. Du kan även handla innan och efter dessa tider men då finns det risk på ett begränsat utbud.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med tanke på covid-19 för allas trygghet.

Studiebesök
För tillfället tar vi ej emot studiebesök pga. Corona/Covid-19.

I vanliga fall gäller följande: Efter kl 16.00 tar vi gärna emot grupper för studiebesök i våra odlingar. Tag gärna kontakt med oss via mail och uppge önskemål om datum, vilken sorts grupp ni är och hur stor gruppen är.

Recept

Citron-squashkaka med glasyr

ingredienser:
• ca 5 dl mjöl
• ½ tsk. salt
• 2 tsk. bakpulver
• 2 ägg
• 1,2 dl rapsolja
• drygt 3 dl socker
• 2 msk citronsaft
• 1,2 dl kärnmjölk (filmjölk/lättfil)
• finrivet skal av 1 citron
• 2,5 dl riven zucchini

Glasyr ingredienser:
• 2,5 dl florsocker
• 2 msk citronsaft
• 1 msk mjölk instruktioner

1.Blanda mjöl, salt och bakpulver i en medelstor skål och ställ åt sidan.
2. Vispa äggen i en stor skål. Tillsätt sedan olja och socker tills väl blandat. Tillsätt citronsaft, kärnmjölk/filmjölk, citronskal till denna blandning och blanda väl.
3. Blanda i zucchini tills det blandas väl.
4. Tillsätt torra blandningen till den våta blandningen och vispa tills väl blandat.
5. Häll smeten i smord form.
6. Grädda I 175° i 40-45 minuter.
7. Medan kakan fortfarande är varm, gör glasyr och sprid över brödet. Låt glasyren stelnat innan du skär och serverar.